Članstvo zadruge KonopKo v Evropskem združenju za industrijsko konopljo

Eden od ciljev zadruge je povezovanje z organizacijami na področju industrijske konoplje. Letos je zadruga KonopKo postala član evropskega združenja EIHA, ki povezuje resne akterje na področju pridelave in predelave konoplje.

EIHA - European Industrial Hemp Association - se med drugim zavzema se ureditev razmer na področju zakonodaje, spodbuja gospodarstvo k razvoju novih izdelkov iz konoplje in aktivno sodeluje na področju regulacije kanabinoidov v zdravstvu. Ostale člane združenja in njihovo dejavnost si lahko pogledate na povezavi http://eiha.org/members ali pa preberete kratko predstavitveno zloženko združenja EIHA.

Članstvo v združenju EIHA zadrugi KonopKo prinaša nove povezave in možnosti mednarodnega sodelovanja, s tem pa dodatno dokazujemo, da je zadruga KonopKo v Sloveniji edina resna organizacija na področju pridelave in predelave konoplje, ki aktivno deluje na vseh segmentih: od podpore kmetovanju s konopljo, lastne proizvodnje in prodaje, do razvoja novih inovativnih izdelkov iz konoplje.

Sledimo zastavljenim ciljem in korak za korakom napredujemo v skupni cilj postavitve proizvodne enote za predelavo konopljinih stebel v pezdir in vlakna!


Datum objave: 29.05.2017