Konopljina moka, ekološka, 500g

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 3,50 €
Pregled košarice

Konopljina moka 100% slovenskega porekla je polnovredna moka, pridobljena iz semen industrijske konoplje (Cannabis Sativa L) z mletjem briketov oz. pogače, ki nastane pri stiskanju konopljinih semen.

Konopljina moka je odlična za peko in kuhanje, jedem daje prijetno aromo po oreščkih. Je bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin. Ne vsebuje glutena, soli, škroba in drugih alergenov. Bogata je z esencialnimi maščobnimi kislinami, kot so omega-3, ki jih telo ne sprejema kot maščobe. Ima idealno razmerje omega-6 in omega-3 maščobnih kislin (3:1), ki krepijo imunski sistem in so nujno potrebne za zdrav krvni obtok, srce, kosti, lase, kožo in možgane.

Konopljina moka je odlična alternativa pšenični in koruzni moki, saj je bogata z vitamini B in E, s kalcijem, kalijem in z vlakninami.

Cena je na vrečko, možna pa so tudi druga pakiranja (cena na kg), pakirano v papirno vrečo do 5 kg.

Konopljino moko pripravljamo svežo v lastni proizvodnji z mletjem konopljine pogače (ostanek po stiskanju olja). Vsebuje vse pomembne sestavine konopljinega semena, le da je še bolj koncentrirana v vsebnosti proteinov (odvzet je večji del maščob). Zato je takšna moka idealen dodatek prehrani za športnike (predvsem po vadbi) in pomemben člen v veganski prehrani.

Moko uživamo kot dodatek v smoothijih ali drugih napitkih, lahko je tudi odličen in hranljiv nadomestek obroka, zato je priporočljiva za tiste, ki se borijo z odvečno telesno težo ali se soočajo z glutensko intoleranco.

Konopljino moko uporabljamo v prehrani kot dodatek pri peki peciva, kruha.. običajno v razmerju do 15%.

Zaradi visoke vsebosti hranilnih snovi so moka kot tudi briketi zelo primerna hrana tudi za domače živali.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.