Seme konoplje za setev, FINOLA 25kg

Zaloga: Da
Poreklo: EU
Enota mere:     25 kg
Cena: 374,99 €
Pregled košarice

Certified hemp seed for sowing, FINOLA (Cannabis sativa L), price for 25 kg bag is 342,47 EUR (VAT excl.), EXW our warehouse in Ljubljana. Will be on stock and ready for delivery from mid April - collecting preorders/reservations until end of February 2022, later availability depends on stock!

------------------------

Certificirano seme industrijske konoplje (Cannabis sativa L) sorte FINOLA, vpisane v EU sortno listo.

Kljub podražitvam repromateriala v kmetijstvu (seme, gnojila, krmila) smo uspeli za letošnjo sezono pri proizvajalcih pridobiti ugodne cene semenskega materiala, ki so pri določenih sortah celo nižje od lanskih. Za člane zadruge so te cene v prednaročilu še dodatno znižane.

Redna cena: 15 EUR/kg oz. 375 EUR (vreča po 25 kg)
Cena v predprodaji do 04.03.2022 za člane zadruge: 341,25 EUR z DDV

Vreča vsebuje 25 kg semena in je opremljena s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU. Seme ni tretirano s preparati. Izkoristite ugodne cene in naročite seme industrijske konoplje v prednaročilu.

Dobava iz zaloge. Prevzem bo organiziran na naših lokacijah v Ljubljani in na Ptuju.

Na voljo so tudi druge sorte semena industrijske konoplje (FEDORA, FUTURA, USO, SANTHICA...). Preverite v naši spletni trgovini ali zahtevajte ponudbo na info@konopko.si ali po telefonu 051 823 173 (Urša) med delavniki od 8.00 do 14.00 ure.

Obvestilo ekološkim pridelovalcem
Za ustreznost setvenega semena konoplje v ekološki pridelavi mora pridelovalec zaprositi za odobritev uporabe konvencionalnega semena. Ustrezen formular pridobite pri svoji kontrolni organizaciji.

Ocenjena poraba je 30 kg semena na hektar površine. Vreča vsebuje 25 kg semena in je opremljena s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU.

  • seme ni tretirano s preparati,
  • certificirano seme za prodajo v EU, takojšnja pridobitev dovoljenja za gojenje,
  • ena najbolj kvalitetnih sort industrijske konoplje, s poudarkom na velikem donosu semena,
  • setvena norma 25-30 kg/ha,
  • seme je po svoji sestavi in okusu idealno za prehrano,
  • rastlina zraste do višine 2 metrov in jo je možno žeti s klasičnimi kombajni.

Prevzem predvidoma v maju na lokaciji zadruge KonopKo v Ljubljani in na Ptuju.

Rok setve za konopljo je od začetka aprila do sredine maja.

Samo njivo je potrebno pripraviti s predsetvenim gnojenjem z NPK in dognojevanjem z dušikom glede na analizo tal, potrebe konoplje po hranilih (70 do 100 kg N/ha, po 40 do 110 kg P2O5 in K2O/ha) in glede na način pridelave (konvencionalna pridelava ali gojenje le z organskimi gnojili). Zaradi velikega transpiracijskega koeficienta konoplje (700) je priporočljiva setev na srednje težkih in globljih tleh, po potrebi pa posevek tudi namakamo.

Konoplja je pomembna poljščina v kolobarju, saj uspeva za vsemi  poljščinami (žita, okopavine, zrnate stročnice, detelje, DTM) in je tudi sama odličen predposevek vsem ostalim poljščinam. Konoplja v kolobarju je najboljši naravni način varstva pred pleveli, boleznimi in škodljivci.

Samo kolobarjenje v kombinaciji s konopljo poteka po naslenjem vrstnem redu: 1. leto koruza; 2. ali 3. leto pravo žito + strniščni dosevek ali zrnata stročnica, 3. ali 4. leto konoplja. V primeru ekološke pridelave je potrebno upoštevati setev stročnice kot prejšnje poljščine v kolobarju.

Obvestilo ekološkim pridelovalcem
Za ustreznost setvenega semena konoplje v ekološki pridelavi mora pridelovalec zaprositi za odobritev uporabe konvencionalnega semena. Ustrezen formular pridobite pri svoji kontrolni organizaciji.