Luščenje semena konoplje, člani

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kg
Cena: 0,74 €
Pregled košarice

ČLANSKA CENA LUŠČENJA SEMENA KONOPLJE

Storitev luščenja semena konoplje na profesionalnem lušilcu semena. Princip delovanja je relativno preprost: luščilec s tresljaji in krožnim gibanjem ločevalne posode ustvarja centrifugalno silo, ki zaradi različne mase dveh frakcij loči lupine in luščeno seme.

Lokacija uporabe stroja je Ljubljana (Ig).

OPOMBE:

  • potrebna predhodna najava na info@konopko.si, prednost imajo člani zadruge,
  • luščenje semena izvaja član zadruge ob prisotnosti upravljalca,
  • minimalna količina stiskanja je 100 kg, za manjše količine je možen dogovor s plačilom "štartnine" (priprava stroja).

Zakaj luščeno konopljino seme?
Konopljino seme luščimo z namenom pridobitve zgolj mehke, z olji polne sredice semena. Luščeno seme se največkrat uporablja v kulinariki kot samostojen prehranski dodatek (smutiji, posip po pecivu, pizzi...) in kot dodatek solatam, juham, pecivom, odlično pa je tudi pripravo omak in pesta. Luščeno seme je bolj občutljivo na zunanje vplive, zato ga je priporočljivo shranjevati na hladnem in suhem prostoru.

 

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.