Ekološko konopljino olje nefiltrirano, 250ml

Zaloga: Ne
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 9,00 €
Pregled košarice

ZARADI NEDOBAVLJIVOSTI STEKLENE EMBALAŽE TRENUTNO NI NA VOLJO!

Enako konopljino olje polnimo v 500ml stekleničke, ki pa so na zalogi in na voljo po posebni ceni.

Sveže stisnjeno ekološko nefiltrirano konopljino olje predstavlja enostaven, a hkrati edinstven vir zdravja v mali flaški. V njem najdemo nenasičene maščobne kisline, ki v našem telesu delujejo protivnetno, ta efekt pa še dopolnjujejo ogljikovi hidrati in beljakovine, ki jih v nefiltriranem olju najdemo v obliki polnovrednih usedlin.

PRED UPORABO OBVEZNO PRETRESITE!

Ekološko konopljino olje (Cannabis Sativa L) Zadruge KonopKo je pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja semena industrijske konoplje pridelanega in predelanega v Sloveniji, pri čemer temperatura stiskanja ne preseže temperature telesa (35-37°C).

Konopljino olje je vir maščobnih kislin in je zaradi razmerja Omega-3 in Omega-6 edinstveno, saj že ena žlica na dan zadostuje 90% potreb po teh maščobnih kislinah.

Priporočena uporaba samostojno 1 do 2 žlici na dan ali dodatek k jedem. Konopljino olje lahko nanašamo na kožo ali lasišče. Ni primerno za segrevanje.

PRED UPORABO OBVEZNO PRETRESITE!

Shranjevanje: olje je potrebno hraniti v temnem in hladnem prostoru.

100% jedilno hladno stiskano ekološko konopljino olje pridobljeno s stiskanjem semen industrijske konoplje. V celoti pridelano in predelano v Sloveniji, ker podpiramo Slovensko.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost: 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe: 100 g
- od tega nasičene maščobe 9,8 g
- od tega enkrat nenasičene maščobe 12 g
- od tega večkrat nenasičene maščobe 77,7 g

Omega-3 maščobne kisline: 19,3 g
Vsebuje zanemarljive količine ogljikovih hidratov, sladkorjev, beljakovin in soli.

Vir: NLZOH, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, www.nlzoh.si (št. protokola 17/60542).

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.