Seme konoplje za setev, FINOLA 5kg

Zaloga: Da
Poreklo: EU
Enota mere:     5 kg
Cena: 98,00 €
Pregled košarice

Certificirano seme industrijske konoplje (Cannabis sativa L) sorte FINOLA, vpisane v EU sortno listo.

Redna cena za 5 kg pakiranje 98 EUR z DDV. Vreča vsebuje 5 kg semena in je opremljena s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU. Seme ni tretirano s preparati.

Izkoristite ugodne cene in naročite seme industrijske konoplje čimprej. Na voljo so tudi druge sorte semena industrijske konoplje (FEDORA, FUTURA, USO...).

Preverite ponudbo v naši spletni trgovini ali zahtevajte ponudbo na info@konopko.si ali po telefonu 051 823 173 (Urša) med 8.00 in 12.00.

Dobava do 26.4.2024. Pakete do 10 kg pošijamo preko Pošte (doplačilo poštnine ob prevzemu), za večje količine bo prevzem organiziran na naših lokacijah v Ljubljani in na Ptuju. Slika je simbolična.

Rok za oddajo vloge za pridobitev dovoljenja za gojenje konoplje je letos 1. junij 2024 (skladno z novim pravilnikom).

Obvestilo ekološkim pridelovalcem
Za ustreznost setvenega semena konoplje v ekološki pridelavi mora pridelovalec zaprositi za odobritev uporabe konvencionalnega semena. Ustrezen formular pridobite pri svoji kontrolni organizaciji.

Ocenjena poraba je 30 kg semena na hektar površine. Vreča vsebuje 5kg semena in je opremljena s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU.

  • seme ni tretirano s preparati,
  • certificirano seme za prodajo v EU, takojšnja pridobitev dovoljenja za gojenje,
  • ena najbolj kvalitetnih sort industrijske konoplje, s poudarkom na velikem donosu semena,
  • setvena norma 30 kg/ha,
  • seme je po svoji sestavi in okusu idealno za prehrano,
  • rastlina zraste do višine 2 metrov in jo je možno žeti s klasičnimi kombajni.

Rok setve za konopljo je od začetka aprila do sredine maja.

Samo njivo je potrebno pripraviti s predsetvenim gnojenjem z NPK in dognojevanjem z dušikom glede na analizo tal, potrebe konoplje po hranilih (70 do 100 kg N/ha, po 40 do 110 kg P2O5 in K2O/ha) in glede na način pridelave (konvencionalna pridelava ali gojenje le z organskimi gnojili). Zaradi velikega transpiracijskega koeficienta konoplje (700) je priporočljiva setev na srednje težkih in globljih tleh, po potrebi pa posevek tudi namakamo.

V grobem lahko rečemo, da z načinom setve vplivamo na želeni izplen - če želimo več stebel oz. vlaken, je medvrstna razdalja manjša kot pri setvi, pri kateri želimo večji izplen semen.

Konoplja je pomembna poljščina v kolobarju, saj uspeva za vsemi  poljščinami (žita, okopavine, zrnate stročnice, detelje, DTM) in je tudi sama odličen predposevek vsem ostalim poljščinam. Konoplja v kolobarju je najboljši naravni način varstva pred pleveli, boleznimi in škodljivci.

Samo kolobarjenje v kombinaciji s konopljo poteka po naslenjem vrstnem redu: 1. leto koruza; 2. ali 3. leto pravo žito + strniščni dosevek ali zrnata stročnica, 3. ali 4. leto konoplja. V primeru ekološke pridelave je potrebno upoštevati setev stročnice kot prejšnje poljščine v kolobarju.

Obvestilo ekološkim pridelovalcem
Za ustreznost setvenega semena konoplje v ekološki pridelavi mora pridelovalec zaprositi za odobritev uporabe konvencionalnega semena. Ustrezen formular pridobite pri svoji kontrolni organizaciji.