Prijava na predavanje

Konoplja v prehrani in kozmetiki (Tabor)

Lokacija: Tabor, sejna soba občine

Kdaj: 26.05.2022 ob 09:00

Živimo v času, ko je prehranske in kozmetične ponudbe na pretek. Kaj izbrati, da bo za nas in za naše bližnje res zdravo, pa je večna dilema, ko stojimo pred polnimi trgovinskimi policami. Nekateri za to poskrbijo sami, z lastnim vrtičkom in polno shrambo vloženih izdelkov ali z lastno izdelavo posameznih kozmetičnih izdelkov za nego svoje kože. Kako in predvsem zakaj so lahko konoplja in njeni izdelki del naše prehrane in kozmetike ter kako lahko pozitivno vplivajo na počutje in stanje kože?

Vse to nam bo v izobraževanju predstavila mag. Alenka Zapušek, ki že 11 let goji industrijsko konopljo in jo predeluje v različne izdelke in jih trži pod blagovno znamko kmetije Vrhivšek.

Alenka je ustanovna članica zadruge Konopko, izvaja izobraževanja za različne ciljne skupine, zaradi česar ste lahko prepričani, da vam bo razbila marsikateri mit o konoplji in ga nadomestila s preverjenimi dejstvi.

Predavanje poteka v okviru projekta LAS SSD: Čiščenje onesnažene zemlje s konopljo (fitoremediacija), ki ga zadruga Konopko izvaja s partnerjem IHPS Žalec, končni rezultati pa bodo objavljeni ob zaključku projekta konec leta 2022.