Darilni paket KonopKo VEGAN

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 11,50 €
Pregled košarice

Darilni paket v lični kartonski embalaži. Vsi izdelki so iz naše lastne zadružne proizvodnje in so uporabni za prehrano, zaradi dodane moke in semen zlasti za vegane, športnike, za ljudi, ki se borijo z odvečno telesno težo ali se soočajo z glutensko intoleranco.

 

Konopljino moko pripravljamo svežo v lastni proizvodnji z mletjem konopljine pogače (ostanek po stiskanju olja). Vsebuje vse pomembne sestavine konopljinega semena, le da je še bolj koncentrirana v vsebnosti proteinov (odvzet je večji del maščob).

Slovenski zeliščni čaj iz industrijske konoplje (Cannabis Sativa L) je pridobljen z ročnim obiranjem vrhov, sušenih v zračnem in temnem prostoru. Čaj ima žlahten vonj, je prijetnega okusa, pomirjujoč in blag. Konopljin čaj je odličen antioksidant, odpravlja prebavne motnje, ledvične težave, zmanjšuje telesno težo, zavira rast rakavih celic, odvaja strupe iz telesa, ščiti imunski sistem in deluje protistresno.

Neoluščena konopljina semena so vir antioksidantov, proteinov oz. beljakovin in mineralov, ki imajo idealno razmerje maščobnih kislin Omega-3, Omega-6 in Omega-9 in so edinstvena.

Moko uživamo kot dodatek v smoothijih ali drugih napitkih, lahko je tudi odličen in hranljiv nadomestek obroka, zato je priporočljiva za tiste, ki se borijo z odvečno telesno težo ali se soočajo z glutensko intoleranco. Konopljino moko uporabljamo v prehrani kot dodatek pri peki peciva, kruha.. običajno v razmerju do 15%.

Slovenski zeliščni čaj iz industrijske konoplje (Cannabis Sativa L) Zadruge KonopKo je pridobljen z ročnim obiranjem vrhov, sušenih v zračnem in temnem prostoru. Čaj ima žlahten vonj, je prijetnega okusa, pomirjujoč in blag. Konopljin čaj je odličen antioksidant, odpravlja prebavne motnje, ledvične težave, zmanjšuje telesno težo, zavira rast rakavih celic, odvaja strupe iz telesa, ščiti imunski sistem in deluje protistresno.

Konopljina semena uživamo samostojno ali kot dodatek k jedem (juhe, solate, musliji, jogurti, smoothiji), saj so odličen dodatek v vsakodnevni prehrani športnikov, vegetarijancev in veganov.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.