Odpoved sejmov Altermed in Komenda

Organizator sejma je pravkar sporočil, da zaradi Odredbe Ministrstva za zdravje RS št. 470 o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji sejmov FLORA, POROKA, ALTERMED, APISLOVENIJA, FESTIVAL KAVE SLOVENIJA, KULINART in SVET RIBOLOVA v predvidenem terminu med 13. in 15. marcem 2020 ne bo!

Žal s tem odpade tudi predvidena okrogla miza na temo konoplje v slovenskem gospodarstvu.

Sejem Altermed bo izpeljan med 15. in 17. majem 2020. Organizator je prepričan, da bo prestavitev termina sejmov pozitivno vplivala tako na razpoloženje obiskovalcev, kot tudi razstavljavcev. Zaradi SARS-CoV-2 (koronavirusa) so odpovedani številni dogodki po celi Sloveniji, zato je prestavitev termina prava odločitev, ki bo rezultirala v bistveno večjem zadovoljstvu obiskovalcev in razstavljavcev naših sejmov ter sproščenem in pozitivnem vzdušju. Vsi obiskovalci, ki so vstopnico za pomladne sejme že kupili, jo bodo lahko nemoteno uporabili med 15. in 17. majem 2020.

Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi, načrtovan med 3. in 5. aprilom 2020, bo prestavljen na kasnejši termin. Glavni razlog za preložitev je trenutna epidemiološka situacija v Sloveniji v skladu s priporočili NIJZ.

Novi termin sejma v Komendi je 8. – 10. maj 2020, v kolikor pa se razmere do takrat še ne bodo uredile, bo sejem izpeljan od 19. do 21. junija 2020.

Se vidimo!


Datum objave: 09.03.2020