KONOPLJINA MOKA se pridobi iz semen konoplje. Po teksturi je podobna ajdovi moki. Uporabljamo jo tako lahko za peko kot za kuhanje. Skratka, je odlična za mešanje z drugimi tipi moke. Mešamo jo v razmerju približno 10 – 20 % ali več. Surovo lahko mešamo tudi v smoothie. Jedem daje neko posebno, prijetno aromo po oreščkih. Vsebuje visok delež vlaknin, oskrbuje naše telo z minerali in dragocenimi beljakovinami. In kar je najvažnejše – JE BREZ GLUTENA. Tokrat smo jo uporabili pri peki kruha. Pa dober tek :)
Datum objave: 20.12.2014
Arhiv novic
- Predlog novega zakona o konoplji izrazito v škodo kmetovalcem (17.04.2025)
- Seme konoplje za setev (31.03.2025)
- Leto 2025 je mednarodno leto zadrug (21.03.2025)
- Marčni sejmi / Altermed Celje (14.-16.03.2025) (10.03.2025)
- S konopljo do trajnostne preobrazbe (27.02.2025)
- Predavanje o uporabi konoplje v naravni gradnji (18.11.2024)
- Naravna gradnja: uporaba konoplje (08.11.2024)
- Izobraževanje mladih o naravni gradnji (28.10.2024)
- Dan ekološkega kmetijstva (23.09.2024)
- Vloga industrijske konoplje pri prilagajanju podnebnim spremembam (publikacija) (26.04.2024)