KONOPLJINA MOKA se pridobi iz semen konoplje. Po teksturi je podobna ajdovi moki. Uporabljamo jo tako lahko za peko kot za kuhanje. Skratka, je odlična za mešanje z drugimi tipi moke. Mešamo jo v razmerju približno 10 – 20 % ali več. Surovo lahko mešamo tudi v smoothie. Jedem daje neko posebno, prijetno aromo po oreščkih. Vsebuje visok delež vlaknin, oskrbuje naše telo z minerali in dragocenimi beljakovinami. In kar je najvažnejše – JE BREZ GLUTENA. Tokrat smo jo uporabili pri peki kruha. Pa dober tek :)
Datum objave: 20.12.2014
Arhiv novic
- Pomladni sejmi 2023 (Celje in Komenda) (13.02.2023)
- Rezultati projekta Fitoremediacija s konopljo v Spodnji Savinjski dolini (28.12.2022)
- Zaključna konferenca projekta Fitoremediacija v Spodnji Savinjski dolini (12.12.2022)
- Izobraževanja o uporabnosti konoplje (07.12.2022)
- Seminar o fitoremediaciji 23. in 25.11.2022 (07.11.2022)
- Festival Konoplje (30.09.2022)
- Sejem Narava zdravje v Ljubljani (08.09.2022)
- Sejem Green Vita (prej Altermed) med 20. in 22.5.2022 (12.05.2022)
- Izobraževanja o uporabi konoplje in fitoremediaciji (22.04.2022)
- Oddaja vloge za pridobitev dovoljenja za gojenje konoplje (19.04.2022)